Obama saluta semnarea acordului privind scutul antiracheta

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 07:40
1308 citiri
Obama saluta semnarea acordului privind scutul antiracheta

Presedintele american, Barack Obama, a salutat semnarea, marti, la Washington a acordului romano-american privind scutul antiracheta, in timp ce l-a primit pe presedintele roman Traian Basescu in Biroul Oval, se arata intr-un comunicat al Casei Albe, relateaza Mediafax.

"In acesta dimineata, presedintele Obama s-a alaturat intalnirii dintre vicepresedintele Biden si presedintele Romaniei Traian Basescu in Roosevelt Room.

Presedintele l-a invitat pe presedintele Basescu in Biroul Oval, impreuna cu vicepresedintele", se arata in comunicatul Casei Albe.

Obama a subliniat alianta stransa dintre Statele Unite si Romania si i-a multumit presedintelui Basescu pentru parteneriatul sau puternic.

Presedintele american l-a felicitat pe omologul sau roman in legatura cu Acordul SUA-Romania privind Apararea Antiracheta, care exemplifica angajamentul de a consolida NATO si de a asigura aliatii cu capacitatile necesare pentru a se confrunta cu amenintarile secolului XXI.

Obama l-a felicitat, de asemenea, pe Basescu pentru Declaratia comuna SUA-Romania privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI. Ambele documente au fost incheiate in timpul vizitei presedintelui Basescu.

Presedintele american i-a multumit, de asemenea, omologului sau roman pentru actiunile sale in cadrul NATO in timp ce Alianta Nord-Atlantica se pregateste pentru summitul de la Chicago din mai 2012, si petru sacrificiul militarilor romani in Afganistan si in alte zone. El i-a multumit lui Basescu pentru contributiile Romaniei la misiunea ISAF.

Presedintele Basescu a discutat despre rolul important pe care Romania il poate juca in sustinerea si progresul democratiei, atat in Europa, cat si in Orientul Mijlociu, in plina "primavara araba".

Vicepresedintele Biden a salutat consolidarea parteneriatului strategic SUA-Romania.

Biden si Basescu au discutat, de asemenea, despre reformele politice si economice in curs in Romania si scopul comun de a incuraja stabilitatea in Balcani. Ei au discutat si despre ingrijorarile privind situatia din Siria si au convenit sa se consulte reciproc pe viitor.

#obama scut antiracheta, #obama, #acord antiracheta , #stiri Barack Obama