Obama vrea sa limiteze dotarile IT ale masinilor

Joi, 16 Februarie 2012, ora 21:45
1675 citiri
Obama vrea sa limiteze dotarile IT ale masinilor
Telefonul la volan poate duce la accidente mortale

Administratia Obama le-a cerut producatorilor de masini sa limiteze tehnologiile care permit trimiterea de SMS-uri si efectuarea de convorbiri telefonice in timpul condusului.

Masura are ca scop oprirea comportamentelor inadecvate la volan care pot duce la accidente, conform Reuters.

Secretarul Departamentului de Transporturi, Ray LaHood a propus, joi, o serie de pasi care ar putea duce la stabilirea unor noi criterii de siguranta pentru apelurile hands-free, navigare pe internet si utilizarea sistemelor de entertainment. Toate acestea au devenit, in ultimii ani, dotari obisnuite in majoritatea masinilor.

Prin aceste reguli se incearca sa se ajunga la soferii tineri, categoria cea mai lipsita de experienta cand vine vorba de sofat, ale caror vieti sunt influentate zilnic de utilizarea tehnologiilor wireless.

"Sofatul neatent este un obicei periculos si mortal pe soselele americane, de accea am facut o prioritate din incurajarea oamenilor sa ramana concentrati in timp ce conduc", a declarat LaHood.

#accident auto, #accident masina, #echipament it masini, #reguli telefon masina, #sms masina, #telefon masina , #stiri Barack Obama