Obama vrea sa refinanteze programul TARP

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 18:06
1269 citiri
Obama vrea sa refinanteze programul TARP

Presedintele american Barack Obama vrea sa stranga pana la 120 miliarde dolari printr-o taxa impusa institutiilor financiare, pentru a ajuta la recuperarea pierderilor din programul de active toxice (TARP) si pentru a reduce deficitul, potrivit unui oficial al administratiei, citat de Bloomberg si preluat de NewsIn.

Casa Alba nu a stabilit inca structura finala a taxei si modul prin care aceasta va viza bancile mari ce au revenit pe profit, a precizat oficialul, care a cerut sa nu i se dezvaluie identitatea.

Planul are in vedere ca veniturile din aceasta taxa sa fie folosite pentru reducea deficitului si pentru acoperirea pierderilor cu programul de active toxice estimate de Trezorerie la 120 miliarde dolari.

Detaliile vor fi incluse in cadrul bugetului fiscal pentru 2011, pe care Obama il va inainta Congresului luna viitoare.

Planul de salvare de 700 miliarde dolari a dus anul trecut la un deficit record de 1.400 miliarde dolari.

Expertii fiscali, care au discutat posibilitatile inainte ca planul presedintelui sa fie dezvaluit, sustin ca optiunile structurale ale administratiei, ce includ o suprataxa pe venit, o taxa pe accize sau o taxa variabila in functie de valoarea activelor ar fi atat de vagi incat ar putea fi evitate cu usurinta de institutiile financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obama, #program, #tarp, #active, #toxice , #stiri Barack Obama