Obama vrea sa revigoreze sectorul imobiliar prin eliminarea unor comisioane bancare

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 12:54
1094 citiri
Obama vrea sa revigoreze sectorul imobiliar prin eliminarea unor comisioane bancare

Presedintele american Barack Obama are un nou plan pentru refinantarea creditelor pentru locuinte, care ar putea revigora sectorul rezidential american si ar putea crea mai multe locuri de munca.

Planul anuntat de liderul american, marti, isi propune eliminarea anumitor comisioane bazate pe risc, pentru refinantarea creditelor ipotecare pe termen scurt, transmite Business Insider.

De asemenea, planul prevede renuntarea la anumite garantii solicitate creditorilor si eliminarea evaluarii proprietatii.

Scopul planului este relansarea creditarii, pe sectorul imobiliar si crearea mai multor locuri de munca.

Creditorii asteapta mai multe informatii la mijlocul lunii noiembrie.

Primul program, prezentat la inceputul lunii septembrie, solicita investitii in infrastructura si reduceri de impozite pentru clasa de mijloc si intreprinderile mici.

Presedintele promite ca aceste masuri vor crea 1,9 milioane de locuri de munca si vor reduce rata oficiala a somajului de la 9,1 - 8,1%.

Primul plan anuntat de Obama a fost respins, dupa ce doi senatori democrati s-au aliat cu republicanii si au votat impotriva planului propus de liderul de la Casa Alba.

Printre masurile propuse de Obama erau incluse taieri de taxe pentru lucratori si furnizarea de fonduri pentru lucrari de infrastructura, ceea ce ar fi creat noi locuri de munca.

Presedintele american a afirmat ca nu renunta la plan si ca va insista ca Senatul sa adopte aceasta masura.

Republicanii sunt nemultumiti de mai multe aspecte prevazut in plan, printre care se numara supraimpozitarea celor mai bogati americani si sporirea cheltuielilor si atrag atentia ca planul este conceput intr-un mod mult prea populist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plan relansare Barack Obama, #economie SUA crestere, #relansare sector imobiliar , #stiri Barack Obama