Petrolul s-a ieftinit sub 61 de dolari/baril

Marti, 26 Mai 2009, ora 09:24
1438 citiri
Petrolul s-a ieftinit sub 61 de dolari/baril

Pretul petrolului a scazut marti sub 61 de dolari/baril, in contextul in care temerile crescande privind testele nucleare efectuate de Coreea de Nord au alimentat marcarile de profit, scrie Reuters, precizeaza NewsIn.

In schimburile matinale, titeiul 'light sweet crude' cu livrare in iulie s-a ieftinit cu 70 de centi, la 60,97 dolari/baril. Pretul petrolului Brent a scazut cu 16 centi, la 60,05 dolari/baril.

Coreea de Nord "a desfasurat cu succes un nou test nuclear subteran in 25 mai, in cadrul masurilor destinate consolidarii capacitatii sale de disuasiune nucleara", a transmis agentia nord-coreeana KCNA. Testul ar fi fost mai puternic decat primul, efectuat in octombrie 2006 si care a provocat o criza internationala.

In replica la o condamnare ONU, Coreea de Nord a anuntat in 14 aprilie ca se retrage din negocierile in sase (cele doua Corei, Statele Unite, Japonia, Rusia si China), isi inceteaza cooperarea cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si isi reactiveaza instalatiile nucleare. Coreea de Nord a amenintat de asemenea, la sfarsitul lunii aprilie, ca va efectua un nou test nuclear si a cerut ca Natiunile Unite sa ii prezinte scuze.

Testul nuclear nord-coreean a generat luni un val de proteste in lume, mai multe tari cerand sanctiuni ONU, in timp ce presedintele american Barack Obama a cerut comunitatii internationale sa reactioneze.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#petrol, #baril, #titei, #dolari, #profit , #stiri Barack Obama