Planul lui Obama a creat 30.000 de locuri de munca

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 12:29
1749 citiri
Planul lui Obama a creat 30.000 de locuri de munca

Planul de relansare a economiei promulgat de presedintele Barack Obama in februarie a creat pana in prezent aproximativ 30.000 de locuri de munca in companiile care au incheiat contracte publice, potrivit datelor preliminare publicate joi de administratia americana, relateaza AFP.

Aproximativ 30.383 de locuri de munca au fost create in toata tara, datorita contractelor incheiate cu administratia federala. Aceste date se refera doar la o mica parte - 16 miliarde de dolari - dintr-o vasta serie de masuri pentru care sunt alocate 787 de miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

O mare parte a locurilor de munca (4.695) au fost infiintate in statul Colorado, statul Washington fiind pe pozitia a doua, cu 2.900 de locuri de munca.

Casa Alba a minimizat impactul acestor date, subliniind ca ele nu vizau decat 16 miliarde de dolari din planul de relansare.

"Este prea devreme pentru a trage concluzii pe baza acestor informatii preliminare", a declarat Jared Bernstein, consilier economic general al vicepresedintelui Joe Biden.

"Dar primele informatii sunt cu adevarat pozitive", a adaugat el, apreciind ca planul de relansare parea sa fi dat o "mana de ajutor de care avea nevoie economia intr-o perioada foarte dificila".

Casa Alba a anuntat luna trecuta ca planul de relansare a dus la crearea a pana la 1,1 milioane de locuri de munca in toate sectoarele economiei.

Obiectivul administratiei Obama este de mentine sau a crea un total de 3,5 milioane de locuri de munca inainte de sfarsitul anului 2010.

Eficienta acestui plan face obiectul criticilor adversarilor republicani ai presedintelui Obama, in timp ce ideea unei a doua serii de masuri este in curs de dezbatere in Statele Unite.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alba, #casa, #locuri, #munca, #obama, #plan, #relansare , #stiri Barack Obama