Planul lui Obama ar putea declansa un "razboi al comertului"

Luni, 16 Februarie 2009, ora 09:40
2331 citiri
Planul lui Obama ar putea declansa un "razboi al comertului"

Planul de relansare economica al lui Barack Obama ar putea starni un adevarat razboi intre comercianti, din cauza clauzelor potrivit carora americanii ar trebui sa cumpere produse de provenienta americana.

Criticii au avertizat ca legislatia inca favorizeaza companiile din SUA, chiar daca anumite masuri protectioniste au fost scoase din planul destinat relansarii economiei, informeaza Daily Mail.

Acestia au subliniat ca presedintele Barack Obama submineaza autoritatea liderilor din intreaga lume care au cerut in nenumarate randuri unitate, in vederea combaterii actualei crize.

Planul lui Obama, aprobat vineri, va fi promulgat oficial marti.

In afara de critici, oficiali ai UE au declarat ca "textul planului este imprecis si ar fi fost bine daca nu ar fi afectat relatiile comerciale cu Uniunea Europeana".

Nici China nu s-a declarat incantata de masurile anticriza pe care SUA le va adopta.

"Clauza 'cumparati produse americane' va avea efecte catastrofice asupra tarilor sarace. Teoria economica si istoria spun ca protectionismul comertului nu este o solutie pentru a iesi din criza. Ar fi ca o otrava care ar inrautati si mai rau situatia globala a economiei", a precizat agentia statala de stiri a Chinei.

#comercianti, #obama, #plan, #produse, #razboi , #stiri Barack Obama