Programul "Rabla" ajunge si in SUA

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 12:05
1677 citiri
Programul "Rabla" ajunge si in SUA

Camera Reprezentantilor din Congresul SUA a aprobat proiectul de lege pentru un program de 4 miliarde dolari prin care se ofera prime de pana la 4.500 dolari la casarea unui autovehicul vechi pentru cumpararea unuia nou, mai eficient din punct de vedere al consumului, potrivit CNNMoney.

Proiectul, sustinut de presedintele SUA, Barack Obama, va trebui aprobat si de Senat pentru a capata putere de lege.

Actiunea Camerei Reprezentantilor intervine la o saptamana dupa ce autoritatile au anuntat ca vor sustine cu inca 30 miliarde dolari General Motors, aflat in faliment, dupa ce au investit in constructorul auto peste 19 miliarde dolari pana in prezent.

"Legea va proteja milioane de locuri de munca si va stimula economiile locale. Totodata, va imbunatati calitatea mediului si va reduce dependenta de petrolul din strainatate", a afirmat un politician american, preluat de Mediafax.

Valoarea primelor va fi de maxim 4.500 de dolari si va depinde de eficienta consumului de combustibil a automobilului achizitionat.

Industria auto din SUA este grav afectata de reducerea cererii, atat pe plan intern, cat si extern, in conditiile in care populatia este reticenta in a achizitiona produse costisitoare din cauza problemelor economice. General Motors si Chrysler, doi dintre cei mai mari producatori auto americani, au dat faliment si se afla in proces de restructurare. Ford este singurul constructor de automobile care nu a solicitat ajutor guvernamental si are destule resurse financiare pentru a supravietui pe cont propriu.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#rabla, # prima, # autovehicul, # sua , #stiri Barack Obama