SUA, din nou in criza? Vezi ce spune Obama

Marti, 14 Iunie 2011, ora 19:22
1588 citiri
SUA, din nou in criza? Vezi ce spune Obama

Presedintele american Barack Obama a avertizat, marti, ca un esec al negocierilor din Congres referitoare la majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite, care au atins limita maxima legala, ar putea pune in pericol redresarea economica si sa declanseze o noua criza financiara, potrivit Mediafax. 

"Am putea asista la o revenire a crizei financiare, daca ne jucam prea aproape de linie", a afirmat Obama la postul de televiziune NBC.

El a spus insa ca are incredere in republicanii care afirma ca vor sa evite o astfel de situatie si se asteapta la un acord prin care limita de indatorare sa fie majorata semnificativ.

"Vom munci intens luna viitoare si ma astept sa ajungem la un acord. Este ceea ce vor americanii", a aratat presedintele.

Datoria publica americana a atins plafonul maxim in luna mai, iar guvernul nu poate sa depaseasca limita de 14.294 miliarde de dolari.

Trezoreria SUA a cerut Congresului inca din ianuarie sa majoreze plafonul, iar din luna mai a luat o serie de masuri exceptionale, pentru a putea sa emita in continuare obligatiuni fara sa creasca datoriile nete ale statului.

Daca blocajul nu va fi rezolvat pana la 2 august, Statele Unite vor intra in incapacitate de plata a anumitor obligatiuni care ajung la maturitate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sua, #criza, #barack obama, #datorie publica, #criza sua , #stiri Barack Obama