SUA se razbuna si ataca credibilitatea S&P

Sambata, 06 August 2011, ora 11:55
1392 citiri
SUA se razbuna si ataca credibilitatea S&P

Administratia Obama a atacat credibilitatea S&P, dupa ce agentia a redus ratingul SUA, de la "AAA" la "AA", sustinand ca a gasit "o eroare de 2.000 de miliarde de dolari". 

S&P a fost nevoita sa elimine cifra respectiva din analiza agentiei, dupa ce oficialii Trezoreriei au descoperit ca estimarile privind cheltuielile discretionare ale Statelor Unite erau cu 2.000 de miliarde dolari prea ridicate, au declarat surse apropiate discutiilor.

"O decizie viciata de o eroare de 2.000 de miliarde vorbeste de la sine", a declarat un purtator de cuvant al Trezoreriei.

S&P a redus la AA ratingul pe termen lung al SUA, pentru prima data in istorie , din cauza ingrijorarilor cu privire la deficitul bugetului si datoriile SUA.

Perspectiva ratingului este negativa, ceea ce indica o alta posibila retrogradare in urmatoarele 12-18 luni.

Celelalte doua mari agentii, Moody's si Fitch, au mentinut in aceasta saptamana ratingul de credit la SUA al "AAA".

Saptamana trecuta, Partidul Democrat si Partidul Republican au elaborat un plan, sustinut si de Casa Alba, privind cresterea plafonului de indatorare si reducerea deficitului bugetar, pentru evitarea intrarii SUA in incetare de plati.

Acordul permite majorarea plafonului de indatorare, de la 14.300 de miliarde de dolari, cu 2.100-2.400 de miliarde de dolari, in trei trepte succesive.

Noul plafon este considerat suficient de ridicat pentru a acoperi necesarul de imprumuturi al statului pana in 2013. Totodata, programul prevede reduceri de cheltuieli de circa 2.400 de miliarde de dolari pe o perioada de zece ani.

Pe fondul temerilor privind o noua intrare in recesiune, presedintele SUA, Barack Obama, a dat vineri asigurari ca economia americana isi va reveni din criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sua, #reducere rating, #rating credit , #stiri Barack Obama