Trezoreria SUA "se lupta" pentru reforma sistemului financiar

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 09:24
1250 citiri
Trezoreria SUA "se lupta" pentru reforma sistemului financiar

Trezoreria SUA a denuntat, luni, campania dusa de anumite grupuri de influenta impotriva proiectului executivului american de reformare a sistemului financiar, transmite AFP, citat de NewsIn.

"Am petrecut mult timp in ultimele 12 luni in intalniri si discutii cu grupuri care, actionand in baza unui anume interes, incerca sa slabeasca sau sa deraieze reforma sectorului financiar.

Nu putem lasa sa dispara amintirea crizei fara sa facem nimic", a afirmat secretarul adjunct al Trezoreriei, Neal Wolin, intr-un discurs la Washington.

Votul reformei sectorului finaciar este una dintre prioritatile noii sesiuni a Congresului, deschisa luni.

Guvernul a prezentat proiectul de reformare a sectorului financiar in primavara anului 2009, dar a introdus, ulterior, o serie de modificari.

Presedintele Barack Obama si alti oficiali americani au criticat repetat actiunile grupurilor de influenta care incearca sa goleasca de substanta proiectul de lege.

Mai multe mari companii financiare au anuntat ca vor face tot posibilul pentru a impiedica adoptarea anumitor prevederi care le-ar afecta puternic afacerile.

Scopul proiectului de lege este de a imbunatati controlul autoritatilor de reglementare asupra sectorului financiar si de a-l extinde la domenii care in prezent nu sunt supravegheate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#financiar, #sector, #sua, #trezorerie , #stiri Barack Obama