Banca Centrala a Germaniei a votat impotriva planului BCE

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 10:16
1392 citiri
Banca Centrala a Germaniei a votat impotriva planului BCE

Bundesbank, banca centrala a Germaniei, a confirmat joi ca presedintele institutiei, Jens Weidmann, a votat impotriva planului Bancii Centrale Europene (BCE) de achizitii nelimitate de obligatiuni suverane.

BCE: S-a aprobat programul privind achizitiile de titluri de stat

Weidmann se opune planului, considerat "prea aproape" de o finantare de deficitelor bugetare "prin tiparirea de bani", a declarat un purtator de cuvant al Bundesbank.

Conducerea BCE a convenit un program nelimitat de achizitii de obligatiuni, masura fiind parte a incercarilor institutiei de a readuce sub control dobanzile mari la care se imprumuta unele state din zona euro, transmite MarketWatch.

Presedintele BCE, Mario Draghi, a declarat in conferinta de presa sustinuta dupa reuniunea consiliului guvernatorilor ca a existat un vot impotriva, dar nu a precizat din partea cui.

Opozitia lui Weidmann fata de acest plan nu este totusi un secret. Luna trecuta, seful Bundesbank a facut aceleasi critici intr-un interviu acordat unei publicatii germane, avertizand ca achizitiile de obligatiuni guvernamentale "ar putea da dependenta".

Bundesbank critica planul BCE de cumparare nelimitata a obligatiunilor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bce achizitie obligatiuni, #Bundesbank opozitie plan BCE, #Bundesbank plan achizitie obligatiuni , #stiri BCE