BCE: 800 de banci vor primi imprumut 529,5 miliarde euro

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 13:05
1424 citiri
BCE: 800 de banci vor primi imprumut 529,5 miliarde euro

Banca Centrala Europeana imprumuta 800 de banci cu 529,53 miliarde euro, pe termen de trei ani, intr-o a doua transa dupa cea din decembrie, in incercarea de restabilire a increderii in institutiile financiare europene.

BCE a decis miercuri, la Frankfurt, sa imprumute o suma record celor 800 de institutii financiare ce au cerut ajutor. Estimarile analistilor indicau ca doar 470 miliarde de euro vor fi imprumutate in cadrul intalnirii, dar numarul bancilor ce au cerut ajutor a fost mai mare decat se asteptau acestia, scrie Bloomberg.

Aceasta este cea de-a doua transa de imprumuturi pe trei ani oferite de BCE. In cadrul primei operatiuni, 523 de banci au imprumutat 489 miliarde euro.

"Numarul care socheaza de data aceasta este numarul bancilor care au participat, care semnaleaza ca mult mai multe banci mici au cerut bani si ca banii vor ajunge in economii", a declarat Laurent Fransolet, strategist al Barclays Capital in Londra. "Impactul transei a doua va fi mai mare decat a celei anterioare."

Ca raspuns la anuntul facut de BCE, euro s-a depreciat fata de dolar pana la nivelul de 1,3432 dolari/euro, de la nivelul de 1,3471 inregistrat anterior.

#imprumut BCE banci europa, #transa doi imprumut BCE, #imprumut Banca Centrala, #imprumut trei ani Banca Centrala , #stiri BCE