BCE mentine rata dobanzii de referinta la 0,75%

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 15:55
1361 citiri
BCE mentine rata dobanzii de referinta la 0,75%

Banca Centrala Europeana a decis mentinerea actualei rate a dobanzii de referinta la 0,75%, in timp ce oficialii europeni asteapta inca o solicitare de salvare din partea Spaniei. Hotararea a fost luata la intalnirea de joi, de la Ljubljana.

"Din punct de vedere economic, nu avem nevoie de inca o scadere a ratei dobanzii de referinta din partea BCE. Focusul nu este pe schimbarea ratei dobanzii, ci pe Spania si o posibila solicitare de salvare pentru a deschide drumul BCE catre implementarea programului de achizitie a bondurilor", a declarat Christian Melzer, economist la Dekabank din Frankfurt, scrie Bloomberg.

Banca Spaniei a vandut joi obligatiuni de 3,99 miliarde de euro, foarte aproape de tinta propusa de patru miliarde. Randamentul a fost in scadere la bondurile pe doi si cinci ani, iar la cele pe trei ani a fost in crestere.

Spania a imprumutat patru miliarde de euro, la costuri in scadere puternica

Guvernul de la Madrid inca nu doreste sa ceara ajutorul Uniunii Europene. Draghi a pus conditia ca Spania sa ceara oficial interventia europeana, astfel incat intai sa fie rascumparate creditele de pe piata primara, inainte ca BCE sa cumpere obligatiunile de pe piata secundara.

Si Banca Angliei a lansat astazi o noua emisiune de obligatiuni, reusind sa stranga 375 de miliarde de lire sterline, la un randament de 0,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rata dobanda BCE, #salvare Spania, #plan de salvare BCE, #cumparare obligatiuni BCE , #stiri BCE