BCE nu mai accepta obligatiunile grecesti drept garantii

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 20:16
1153 citiri
BCE nu mai accepta obligatiunile grecesti drept garantii

Banca Centrala Europeana a anuntat vineri ca nu va mai accepta ca garantii obligatiuni suverane grecesti sau alte active garantate de guvernul grec incepand cu data de 25 iulie, in asteptarea raportului de evaluare ce va fi facut de troika UE/FMI/BCE dupa urmatoarea vizita la Atena.

Obligatiunile guvernamentale grecesti "vor deveni, temporar, neeligibile pentru a fi utilizate ca garantii in operatiunile de politica monetare din eurosistem", a informat BCE intr-un comunicat. BCE a adaugat ca in acesta perioada bancile grecesti vor putea sa continue sa obtina finantare de la Banca centrala a Greciei, transmite AFP.

Troika inaltilor oficiali de la Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana urmeaza sa soseasca saptamana viitoare in Grecia, pentru a efectua un nou audit al conturilor grecesti. Delegatia tripartita urmeaza sa se intalneasca in data de 26 iulie cu ministrul grec de Finante, Yannis Stournaras. Potrivit presei grecesti raportul final al troika este asteptat la sfarsitul lunii august.

In luna octombrie 2008, ca un raspuns la criza financiara, BCE a redus de la 'A minus' la 'BBB minus' ratingul minim pentru titlurile acceptate de BCE ca garantii de la bancile comerciale in cadrul operatiunilor de creditare. Ratingul 'BBB minus' este linia traditionala care desparte calificativele 'investment grade' de cele 'junk'

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obligatiuni grecesti BCE, #BCE refuza obligatiuni grecesti, #obligatiuni grecesti, #Grecia criza zona euro , #stiri BCE