Cata incredere au bancile din zona euro in uniunea bancara

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 11:10
1493 citiri
Cata incredere au bancile din zona euro in uniunea bancara

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, s-a aratat dispus sa le explice politica BCE deputatilor germani din Bundestag, potrivit unui interviu ce urmeaza sa apara in editia de vineri a cotidianului Suddeutsche Zeitung.

"Ar fi un bun prilej sa explic ce facem noi", a declarat seful BCE care este tinta a numeroase critici in randul clasei politice din Germania. "Daca Parlamentul ma invita, voi raspunde cu placere acestei invitatii", a adaugat Draghi.

Secretarul general al conservatorilor bavarezi (CSU, Uniunea Crestin Sociala) - aliati ai crestinilor-democrati condusi de cancelarul Angela Merkel -, Alexander Dobrindt, a spus recent despre Draghi ca este "falsificator", in timp ce mai multe sondaje arata ca un german din doi nu are incredere in persoana presedintelui BCE.

In legatura cu criticile formulate de seful bancii centrale germane (Bundesbank), Jens Weidmann, care ii reproseaza BCE noul program nelimitat de cumparare de obligatiuni suverane cu maturitate pe termen scurt si mediu, Draghi si-a exprimat regretul ca bancile aflate in subordinea lor "au pareri divergente cu privire la modalitatea de a depasi criza".

Banca Centrala Europeana (BCE) va deveni de la 1 ianuarie 2014 autoritatea suprema de supraveghere a bancilor din zona euro, potrivit unui proiect care trebuie semnat de toate cele 27 de state membre UE.

Cancelarul german Angela Merkel spune ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu poate supraveghea toate bancile din Europa, pentruu ca acest proces immplica un anumit standard calitativ, destul de greu de atins.

Angela Merkel: BCE nu poate supraveghea toate bancile europene

#Germania raportare BCE, #Germania politica BCE, #Bundestag Mario Draghi , #stiri BCE