Euro a inregistrat cea mai mare crestere dupa luna mai

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 08:10
1084 citiri
Euro a inregistrat cea mai mare crestere dupa luna mai

Euro a inregistrat joi cea mai mare crestere incepand cu luna mai, dupa ce Banca Centrala Europeana nu a oferit detalii referitoare la marimea unui plan de achizitii de obligatiuni, reducand asteptarile ca acesta va contribui la deprecierea monedei europene, transmite Bloomberg.

"Este dificil de spus acum cat de mult isi va mari BCE activele. Piata astepta informatii privind marimea achizitiilor de active. Nu le-a obtinut, astfel ca investitorii isi reduc plasamentele in euro", a declarat Valentin Marinov, director la Citigroup in Londra.

Euro s-a apreciat cu pana la 0,6%, la 1,2692 dolari pe unitate, cea mai mare crestere inregistrata pe parcursul tranzactiilor dupa data de 8 mai, fiind tranzactionat ulterior, la New York, la 1,2637 dolari.

Pe 30 septembrie, euro a atins 1,2571 dolari pe unitate, cel mai redus nivel dupa septembrie 2012.

"Nu as dori sa mentionez marimea activelor. Este foarte important, dar este doar un instrument. Unicul nostru mandat este sa readucem inflatia la un nivel apropiat de 2%", a spus Draghi la conferinta de presa sustinuta dupa sedinta de politica monetara la care BCE nu a modificat dobanzile.

Draghi declarase anterior ca achizitiile de active ar putea readuce detinerile BCE la nivelul de la inceputul anului 2012, semnaland astfel ca ar putea fi cumparate active in valoare de pana la 1.000 de miliarde de euro.

Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0,05%, decizie anticipata de analisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro curs, #apreciere euro , #stiri BCE