Mario Draghi: BCE monitorizeaza riscurile provocate de inflatia scazuta

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 08:35
1487 citiri
Mario Draghi: BCE monitorizeaza riscurile provocate de inflatia scazuta

Banca Centrala Europeana este constienta de riscurile ce apar in urma mentinerii unui nivel prea scazut al preturilor pentru o perioada de timp indelungata, iar BCE dispune de instrumentele necesare pentru a readuce inflatia sub control, a afirmat marti presedintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

Seful BCE, Mario Draghi, impreuna cu directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, participa in perioada 26-27 mai la Conferinta pe teme de politica monetara organizata de Banca Centrala Europeana.

Presedintele BCE a dat asigurari ca exista instrumentele necesare prin care poate fi obtinut obiectivul BCE de mentinere a inflatiei in zona euro sub nivelul de 2%. In luna aprilie, rata anuala a inflatiei in zona euro era de 0,7%, in crestere fata de nivelul minim record de 0,5% in luna martie.

"Suntem constienti de riscurile provocate de inflatia scazuta persistenta", a afirmat oficialul european.

Banca Centrala Europeana (BCE) va utiliza orice masuri neconventionale pe care le are la dispozitie pentru a se asigura ca nivelul scazut al inflatiei nu se va mentine prea mult timp in zona euro, a afirmat recent presedintele BCE, Mario Draghi.

Consiliul guvernatorilor BCE se asteapta la o perioada prelungita cu un nivel scazut al inflatiei, a explicat Draghi, si, daca acest interval se prelungeste, Banca Centrala Europeana va adopta masuri.

"Vom monitoriza cu atentie evolutiile si vom lua in considerare utilizarea tuturor instrumentelor pe care le avem la dispozitie", a afirmat presedintele BCE.

#mario draghi, #inflatie zona euro, #politica monetara BCE , #stiri BCE