Mario Draghi explica guvernelor cum sa reduca deficitul bugetar

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 17:11
1327 citiri
Mario Draghi explica guvernelor cum sa reduca deficitul bugetar

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, sustine ca guvernele pot reduce deficitele bugetare daca vor taia din cheltuieli si nu daca vor majora taxele.

"Consolidarea fiscala trebuie sa se concentreze pe reduceri de cheltuieli si nu pe majorari de taxe. Este esential ca efortul de consolidare sa fie perceput ca fiind credibil, ireversibil si structural pentru a avea un impact asupra randamentelor obligatiunilor guvernamentale", a declarat Draghi, citat de CNBC si preluat de Mediafax.

Europa este afectata puternic de criza datoriilor din zona euro. Mai multe state ale uniunii monetare, inclusiv Spania si Italia, au fost puse sub presiune pe pietele financiare, din cauza indatorarii, perceputa de investitori ca fiind prea ridicata. Costurile de imprumut ale acestor tari au urcat la niveluri considerate nesustenbile pe termen lung.

BCE a fost nevoita sa anunte un program nelimitat de achizitii de obligatiuni guvernamentale pentru a calma nelinistea investitorilor. Programul nu a fost, inca, activat pentru niciun stat, intrucat este conditionat de acceptarea unor masuri dure de austeritate.

#mario draghi bce, #Mario Draghi criza zona euro, #reducere deficit bugetar , #stiri BCE