OCDE cere BCE sa rezolve problema ratelor dobanzilor in tarile cu probleme

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 17:27
1104 citiri
OCDE cere BCE sa rezolve problema ratelor dobanzilor in tarile cu probleme

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) i-a cerut, joi, Bancii Centrale Europene sa intervina pe piata pentru a readuce la niveluri justificate ratele dobanzilor in tarile din zona euro aflate in dificultate.

Intr-un raport dat joi publicitatii, OCDE apreciaza ca principalul risc pentru economia mondiala este criza din zona euro, in contextul in care previziunile privind cresterea economica in acest an sunt revizuite in scadere pentru majoritatea tarilor bogate din G7 (SUA, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Canada), cu exceptia Japoniei, transmite agentia France Presse.

Germania nu ar urma sa inregistreze decat o crestere de numai 0,8% in acest an, fata de 1,2% in previziunile publicate in luna mai.

Economia franceza va inregistra in 2012 o relativa stagnare (crestere de numai 0,1% in acest an, fata de 0,6% prognozata in luna mai), iar Italia va inregistra o recesiune de 2,4%, fata de scaderea de 1,7% estimata in luna mai.

Revizuirea in scadere este in schimb minima in SUA (crestere de 2,3% fata de 2,4% prognozata in urma cu patru luni). Conform noilor estimari OCDE, cresterea economiei canadiene va fi de 1,9%, comparativ cu estimarea din luna mai, de 2,2%.

Cresterea economiei Japoniei ar urma sa fie in acest an de 2,2%, ca urmare a "continuarii reconstructiei in urma dezastrelor din anul 2011", mai mentioneaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bce rate dobanzi, #OCDE rate dobanzi BCE, #bce criza zona euro, #interventie BCE zona euro , #stiri BCE