Spania face presiuni asupra BCE pentru gasirea unor solutii rapide

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 15:52
1179 citiri
Spania face presiuni asupra BCE pentru gasirea unor solutii rapide

Demnitarii spanioli fac presiuni asupra Bancii Centrale Europene (BCE) pentru gasirea unor solutii pentru rezolvarea crizei din zona euro si pentru stabilizarea monedei, mai ales ca detalii despre programul de achizitie a titlurilor de stat au fost deja facute public.

"Este deosebit de important sa fie inlaturata toata nesiguranta asupra evolutiei monedei euro, astfel incat sa putem sa ne finantam din nou la dobanzi rezonabile. Din acest motiv insist asupra unei solutii rapide", a declarat Mariano Rajoy, premierul Spaniei, intr-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Agerpres.

Ministrul Afacerilor Externe din Spania, Jose Manuel Garcia-Margallo, considera ca problema "economiilor periferice", cum au fost numite de nenumarate ori economiile din sudul continentului, printre care Grecia, Portugalia, Irlanda, Italia si Spania, trebuie rezolvata urgent. In opinia sa, numai BCE are puterea de a face acest lucru datorita fondurilor pe care le detine.

Premierul spaniol se va intalni, joi, cu cancelarul german Angela Merkel, urmand a discuta despre situatia economiei europene. Garcia-Margallo a declarat, inainte de aceasta intalnire, ca spera ca Germania sa ii acorde sprijinul pentru ca situatia in care se afla Spania afecteaza pe toata lumea. "Este ca pe Titanic. Aici, daca ne scufundam, o facem cu totii, inclusiv pasagerii de la clasa intai", a mai aratat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza zona euro, #Spania solutii BCE, #presiune BCE salvare zona euro , #stiri BCE