Succesul lui Draghi, recordul Volkswagen si esecurile de la CES. Revista presei de business

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 09:49
1411 citiri
Succesul lui Draghi, recordul Volkswagen si esecurile de la CES. Revista presei de business

Dupa anuntul ca dobanda cheie a BCE ramane neschimbata, Draghi s-a mandrit ca deciziile sale au inceput deja sa aiba efect pozitiv asupra economiilor europene. Vanzarile Volkswagen in Asia au atins noi recorduri, iar producatorii de gadgeturi nu au parte doar de succes la CES.

Business24 a facut o selectie a subiectelor dezbatute in presa de business internationala.

Vanzarile Volkswagen in China, mai mari cu 18% in 2011

Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a anuntat ca vanzarile de masini din China si Hong Kong au crescut cu 18 procente in cursul anului trecut, pana la un nou record, scrie Bloomberg.

Se pare ca cifrele au in spate livrarile masive ale modelelor Lavida si Sagitar, dar si cererii pentru versiunile de lux ale Audi.

Grupul VW, care mai detine si brandurile Skoda si Bentley, a vandut 2,26 milioane de masini doar pe cele doua piete mentionate mai sus, a anuntat compania.

Draghi spune ca masurile sale au inceput sa dea roade

Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, considera ca strategia sa de lupta impotriva crizei datoriilor suverane a inceput sa dea roade.

Infuziile de capital realizate de BCE in decembrie au inceput sa relaxeze pietele de credit si exista semne de stabilizare economica in zona euro, a declarat Draghi la Frankfurt, citeaza Bloomberg.

Desi pericolul inca exista ca tarile zonei euro sa intre din nou in recesiune dupa ce criza s-a extins in Italia si Spania, cele mai recente date arata ca perioada cea mai rea pare sa fi trecut.

Reusite si esecuri la CES

Reuters a facut o analiza a gadget-urilor lansate pana acum la CES si a notat care din ele sunt utile si care nu isi au rostul.

Astfel, pe lista de "hituri" se afla Tagg, un dispozitiv GPS destinat animalelor de companie pentru a putea sa iti gasesti patrupedul in caz ca il pierzi. Laptopul de sticla al HP a atras de altfel atentia tuturor prin designul unic, la fel ca si telefonul-tableta al Samsung, Note.

Pe lista "esecurilor" se afla combinatie de rama digitala cu un terminal Skype a Panasonic, dar si frigiderul Samsung dotat cu ecran unde poti vizualiza mesajele de pe Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#succes Draghi, #masuri BCE, #vanzari volkswagen, #produse CES, #gadgeturi CES , #stiri BCE