Zona euro, epicentrul celei mai grave crize de la al II-lea Razboi Mondial - Trichet

Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 11:17
1519 citiri
Zona euro, epicentrul celei mai grave crize de la al II-lea Razboi Mondial - Trichet

Criza datoriilor din zona euro este doar centrul unei "ajustari" care afecteaza toate economiile avansate, potrivit fostului presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet.

"Europenii au o responsabilitate speciala, deoarece sunt in epicentrul celei mai grave crize de la al doilea Razboi Mondial pana acum. Acest lucru, evident, cere decizii responsabile", a spus Trichet, intr-un interviu pentru CNBC.

Potrivit spuselor sale, toate economiile dezvoltate din lume sufera prima ajustare semnificativa de la al II-lea Razboi Mondial. "Daca ne uitam la ce s-a intamplat incepand cu 2007, vedem ajustarea economiilor avansate. Trebuie sa intelegem ca a venit randul nostru. Nu putem sa cerem restului lumii sa ne finantaze la nesfarsit si sa cheltuim mai mult decat castigam. Este atat de simplu", a explicat fostul sef al BCE.

El a criticat politicile de dinainte de criza, inclusiv credita ca sistemele economice si financiare erau "stabile si rezistente", deoarece au supravietuit bulei "dot.com", cand foarte multe companii din domeniul Internetului, crescute foarte mult peste noapte, au dat faliment.

Citeste mai multe despre Zona euro, epicentrul celei mai grave crize de la al II-lea Razboi Mondial - Trichet pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trichet criza zona euro, #criza zona euro, #zona euro epicentrul crizei , #stiri BCE