Guvern: Romania aproba taxa pe tranzactii financiare

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 17:04
1533 citiri
Guvern: Romania aproba taxa pe tranzactii financiare

Guvernul este de acord cu taxa pe tranzactii financiare si sustine demerurile privind Uniunea Bancara. Pozitia Romaniei cu privire la consolidarea Uniunii Economice si Monetare este detaliata in memorandumul aprobat in sedinta de marti a Guvernului.

"Romania va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzactii financiare (TTF), in masura in care va exista un acord la nivelul Uniunii Europene", se arata in documentul intitulat "Pozitia Romaniei privind masurile de consolidare a Uniunii Economice si Monetare (UEM)", intocmit de Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Afacerilor Europene si Ministerul Afacerilor Externe si avizat de Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Memorandumul precizeaza ca Romania sustine demersurile care vizeaza consolidarea institutionala a UE si crearea unei veritabile uniuni bancare, bugetare si economice.

Mai mult, Romania este interesata sa participe la demersurile privind crearea unei uniuni bancare, respectiv, crearea mecanismului unic de supraveghere.

Desi sustine procesul de consolidare a guvernantei din zona euro, Guvernul considera ca acest proces nu trebuie sa fie in detrimentul statelor aflate in afara zonei euro si sa duca, astfel, la fragmentarea Uniunii.

Potrivit calendarului prezentat de Comisia Europeana, toate cele 6.000 de banci din zona euro ar urma sa faca obiectul supravegherii BCE, de la 1 ianuarie 2014.

#Romania taxa tranzactii financiare, #guvern taxa tranzactii financiare, #uniunea bancara Romania , #Uniunea Bancara