Vitor Constancio si Yves Mersch vor fi responsabili de proiectul uniunii bancare

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 09:26
1086 citiri
Vitor Constancio si Yves Mersch vor fi responsabili de proiectul uniunii bancare

Banca Centrala Europeana a informat marti ca vicepresedintele Vitor Constancio si Yves Mersch, noul venit in comitetul director al BCE, se vor ocupa de coordonarea lucrarilor cu privire la proiectul uniunii bancare, transmite Reuters.

BCE a publicat marti noua distributie a responsabilitatilor comitetului sau executiv, dupa ce ministrii de finante din zona euro si-au dat acordul pentru crearea unei supervizari bancare unice.

Pe langa functia de vicepresedinte BCE , portughezul Vitor Constancio va ramane responsabil cu administratia, stabilitatea financiara si supravegherea sistemelor de plati si, impreuna cu Yves Mersch, va fi responsabili pentru proiectul uniunii bancare.

Luxemburghezul Yves Mersch, care s-a alaturat saptamana aceasta comitetului director al BCE pentru un mandat de opt ani, va mai fi responsabil si cu bancnotele, sistemele informatice, gestionarea riscurilor si sistemul de compensare TARGET2.

Cele 27 de state ale Uniunii Europene au ajuns saptamana trecuta la un acord unanim asupra supervizarii unice a bancilor din zona euro de catre Banca Centrala Europeana. Desi BCE va supraveghea in mod direct doar cele mai mari 130-150 de banci din cele 6.000 de banci din Uniunea Europeana, institutia condusa de Mario Draghi va avea autoritatea de a interveni si la bancile mici daca exista semnale cu privire la posibile probleme.

#conducere BCE, #uniune bancara BCE, #proiect uniune bancara, #comitet executiv BCE, #BCE Vitor Constancio, #BCE Yves Mersch , #Uniunea Bancara