BCR imprumuta TMK Artrom cu 20 milioane de euro

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 11:57
1609 citiri
BCR imprumuta TMK Artrom cu 20 milioane de euro

TMK Artrom SA, parte a Diviziei Europene a TMK, unul dintre principalii furnizori mondiali de tevi din otel pentru petrol si gaze, a semnat un contract de credit in valoare de 20 milioane de euro, pe o perioada de 5 ani, cu Banca Comerciala Romana, membra a Erste Group Bank AG, a anuntat luni banca.

Imprumutul la termen este sustinut printr-o garantie corporativa emisa de societatea mama, OAO TMK si are ca scop optimizarea structurii actuale a datoriei detinute de SC TMK ARTROM SA, in concordanta cu restructurarea strategica a portofoliului de credite.

BCR a extins, de asemenea, facilitatile de care beneficiaza SC TMK Artrom SA. Astfel, plafonul pentru facilitatea de descoperire de cont a fost majorat de la 18,4 milioane de euro la 20 milioane de euro, iar scadenta a fost majorata de la 1 la 3 ani, iar pentru linia de scontare a biletelor la ordin, de la 5 milioane de lei la 10 milioane de lei, cu scadenta de 1 an.

Totodata, BCR a acordat o noua linie de credit de trezorerie in valoare de 3 milioane de euro, cu o scadenta de 3 ani, in vederea acoperirii riscului de rata a dobanzii si de schimb valutar.

TMK este un important producator si furnizor de tevi din otel pentru industria petrolului si a gazelor naturale, detinand in exploatare 24 de unitati de productie in Statele Unite, Rusia, Romania si Kazahstan.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand companii de leasing, management al activelor, pensii private si o societate de profil pe piata bancilor pentru locuinte. BCR ofera o gama completa de produse si servicii financiare, prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 sucursale si agentii retail situate in majoritatea oraselor din Romania cu o populatie de peste 10.000 de locuitori

#BCR imprumut, #BCR TMK Artrom , #Investitii