Vienna Insurance Group devine lider de piata in Macedonia

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:20
1852 citiri
Vienna Insurance Group devine lider de piata in Macedonia

Grupul austriac de asigurari Vienna Insurance Group (VIG), prezent si pe piata din Romania, a preluat 75% din actiunile asiguratorului QBE Makedonija, devenind lider pe piata de asigurari din Macedonia.

"Aceasta achizitie va creste cota Vienna Insurance Group pe piata de asigurari din Macedonia pana la aproape 20%, devenind lider de piata", a declarat directorul general de la VIG, Peter Hagen.

QBE Makedonija are 200 de angajati si o retea de 19 sucursale. In 2011, compania a fost numarul trei pe piata de asigurari din Macedonia cu un volum al primelor de 12 milioane de euro.

Vienna Insurance Group este prezent pe piata de asigurari din Macedonia inca din 2007.

Anul trecut, subsidiarele Winner si Winner Life au inregistrat un volum al primelor de 8,6 milioane de euro.

Pe piata din Romania, la data de 1 mai 2012 a fost incheiata fuziunea intre BCR Asigurari Vienna Insurance Group si Omniasig Vienna Insurance Group.

Noua companie, denumita Omniasig Viena Insurance Group, are in strategia pentru 2012 realizarea unui volum de prime brute subscrise de 1,2 miliarde lei.

BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group a subscris in primele sase luni prime brute in valoare de 182,17 milioane lei, in crestere cu 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, iar valoarea totala a activelor administrate a urcat cu 27%, la 863,1 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#VIG preluare Macedonia, #VIG piata Macedonia, #Vienna Insurance Group Romania, #preluari Vienna Insurance Group , #Investitii