Bruynseels (BCR): Economia isi revine intr-un ritm mai lent decat cel asteptat

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 18:18
1376 citiri
Bruynseels (BCR): Economia isi revine intr-un ritm mai lent decat cel asteptat

Economia continua sa-si revina, dar intr-un ritm sub asteptari, iar conditiile operationale vor ramane dificile in lunile care au mai ramas pana la sfarsitul anului, a declarat presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Dominic Bruynseels.

In opinia lui Dominic Bruynseels, salariile nu vor creste semnificativ, avand in vedere si necesitatea mentinerii inflatiei la nivelul scazut din prezent. De asemenea, cererea va ramane la nivelul actual, ca o consecinta a ingrijorarii oamenilor pentru salarii si locuri de munca.

"Ceea ce trebuie sa facem cu prioritate ca sa putem sustine guvernul si antreprenorii in accesarea fondurilor europene pentru a grabi redresarea existenta este sa acceleram rata bruta. Este singura cale pe care o putem aborda pentru a ajuta economia Romaniei sa-si revina si prin aceasta consumul sa creasca pentru a crea mai degraba o spirala economica virtuoasa (in care productia creste, inflatia scade si moneda nationala se intareste - nr) decat una vicioasa", a subliniat directorul executiv al BCR.

Vorbind despre perspectivele de afaceri pentru sfarsitul anului, Dominic Bruynseels s-a referit la "vestea buna" pe care o aduc proiectele de infrastructura demarate, actiunile "pozitive" ale Consiliului Investitorilor Straini si ale Camerei Americane de Comert. "Incercam sa identificam noi pasi pe care i-am putea face pentru a accelera redresarea Romaniei, nu doar in privinta dezvoltarii infrastructurii, dar si in ceea ce priveste fondurile europene si modul in care ne derulam afacerile", a adaugat directorul executiv al BCR.

Asadar, cererea interna va ramane la un nivel scazut - pe fondul stagnarii venitului salarial, iar proiectele de infrastructura chiar daca prind contur, efectele acestor investitii vor deveni vizibile ceva mai tarziu.

In zona de retail, BCR va urmari consolidarea pozitiei de lider al pietei printr-o oferta adaptata nevoilor clientilor, iar pe segmentul corporate, banca se va concentra asupra companiilor mari din industriile orientate spre export, dar si asupra sectorului public si municipalitatilor, a precizat Dominic Bruynseels in finalul prezentarii sale.

Joi, presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a trecut in revista rezultatele Bancii Comerciale Romane in primele noua luni ale anului si a comentat tendintele pietei locale pentru perioada urmatoare.

#Dominic Bruynseels, #ritm crestere economie , #Management