Erste reduce fondul comercial cu aproximativ 350 milioane de euro. BCR, direct afectata

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 14:19
1599 citiri
Erste reduce fondul comercial cu aproximativ 350 milioane de euro. BCR, direct afectata

Erste Group a anuntat reducerea fondului comercial cu aproximativ 350 milioane euro, in principal pentru amortizarea fondului comercial al BCR, ca urmare a aplicarii unor cerinte mai stricte privind adecvarea capitalului in testele anuale privind calitatea activelor.

Grupul bancar austriac a mai anuntat o masura similara in luna ianuarie a acestui an, cand a operat o scadere cu aproximativ 300 milioane euro a fondului comercial, in special pentru amortizarea fondului comercial al BCR.

De asemenea, Erste a amortizat la jumatatea anului trecut fondul comercial al BCR cu 210 milioane euro, dupa ce in octombrie 2011 a efectuat o amortizare cu 700 milioane euro a fondului comercial al subsidiarei din Romania.

Astfel, ar putea rezulta o amortizare totala de aproximativ 1,5 miliarde euro a fondului comercial al BCR in ultimii doi ani si doua luni.

"Testele anuale privind deprecierea fondului comercial efectuate asupra activelor Erste Group au determinat reducerea fondului comercial cu aproximativ 350 milioane euro (inainte de taxe), asociata in principal cu subsidiara romaneasca BCR. Aceasta a fost cauzata in principal de cerintele mai stricte privind adecvarea capitalului aplicate in cadrul acestor teste", se arata intr-un anunt publicat marti de Erste.

Amortizarea va fi inregistrata in trimestrul al patrulea al acestui an si nu va avea niciun impact asupra ratelor de adecvare a capitalului ale grupului.

Totodata, Erste confirma estimarile pentru acest an cu privire la rezultatul operational, costul riscului si performanta subsidiarei romanesti pe retail si segmentul IMM-urilor.

Erste Group anticipeaza imbunatatirea situatiei riscului de credit in Romania in acest an si revenirea pe profitabilitate pe segmentul retail si cel al IMM-urilor, excluzand efectele extraodinare legate de taxare, potrivit raportului financiar al grupului pentru trimestrul al treilea.

#fond comercial Erste, #erste group, #adecvare capital Erste , #Management