Profitul BCR Banca pentru Locuinte a crescut in primul semestru la 10,8 milioane lei

Miercuri, 29 August 2012, ora 13:12
1555 citiri
Profitul BCR Banca pentru Locuinte a crescut in primul semestru la 10,8 milioane lei

BCR Banca pentru Locuinte si-a triplat profitul in primul semestru, la 10,8 milioane lei, pe fondul cresterii cu 87% a depozitelor atrase de la clienti, la 986 milioane lei, si se asteapta pentru finalul anului la un rezultat de 24-25 milioane lei, potrivit presedintelui bancii, Alexandru Ciobanu.

In primul semestru al anului trecut banca a avut un profit de 3,3 milioane lei, la depozite atrase de 526 milioane lei.

In primele sase luni ale acestui an, institutia de economisire-creditare si-a acoperit toate pierderile inregistrate de la inceputul activitatii, asteptandu-se la o crestere a profitabilitatii in a doua parte a anului.

"Ultimul trimestru este caracterizat de depozite foarte mari de la clienti. Multi vin in ultimele doua luni ale anului si depun bani", a afirmat presedintele bancii.

Banca a ajuns la sfarsitul primului semestru la peste 273.000 de contracte active, fata de 220.000 in intervalul similar al anului trecut, urmand sa creasca la peste 300.000 de clienti pana la sfarsitul anului.

Totodata, activele bancii de economisire-creditare au crescut cu 80% in primul semestru, la 1,087 miliarde lei, de la 610 milioane lei in prima jumatate a anului trecut.

Ciobanu a estimat, intr-o conferinta de presa, ca activele vor ajunge, la sfarsitul acestui an, la peste 1,25 miliarde lei.

Volumul creditelor acordate in primele sase luni a fost de 13,2 milioane lei, fata de 5,2 milioane lei in decembrie 2011, iar in luna iulie a ajuns la 16,8 milioane lei, triplu fata de sfarsitul lui 2011.

"Peste jumatate din creditele pe care le-am acordat au reprezentat finantari anticipate pentru achizitia de locuinte", a afirmat Ciobanu.

Institutia de economisire-creditare a ajuns in ultimele doua luni la finantari de peste 4 milioane lei pe luna, nivel care se va mentine si pentru luna august, presedintele bancii estimand pentru lunile octombrie-noiembrie un volum al finantarilor de 7-8 milioane lei, lunar. El se asteapta la un volum al creditelor in acest an de circa 40-50 milioane lei.

"Pana acum a fost atractiva partea de economisire, dar in perioada urmatoare vom avea o crestere a interesului si pe partea de creditare. (...) La anul, cand vom face cinci ani de activitate si vom avea grupe de clienti care ajung la maturitate, vom avea o crestere semnificativa a creditelor bauspar, de la o pondere de 6% in prezent s-ar putea dubla", a aratat Ciobanu.

In functie de volumul creditelor acordate, imprumuturile anticipate reprezinta 57% din portofoliu, iar cele intermediare au o pondere de 37%.

In a doua jumatate a anului viitor, circa 30.000-40.000 de clienti vor ajunge cu contractele la maturitate. "Avand in vedere contextul actual de piata si zona dobanzilor, ma astept ca peste jumatate dintre acestia sa acceseze un credit. Pe de alta parte, multi poate nu au sume semnificative economisite, asa ca pot opta in continuare pentru economisire si sa acceseze mai tarziu un credit", a mai spus Ciobanu.

El a aratat ca, pe masura ce business-ul va evolua, profitabilitatea bancii va avea intotdeauna un trend crescator.

Raiffeisen Bank Romania: Profit net de 50 de milioane euro pe primul semestru din 2012

#BCR Banca Locuinte cifra afaceri, #BCR Banca Locuinte rezultate financiare, #BCR Banca Locuinte profit 2012 , #Rezultate financiare