Anglo-Romanian Bank va fi integrata in BCR

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 17:51
1554 citiri
Anglo-Romanian Bank va fi integrata in BCR

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Grupului Erste, anunta, intr-un comunicat, ca va integra afacerile din Romania ale filialei sale, Anglo-Romanian Bank Ltd (ARBL) , decizia fiind luata din cauza "mediului economic dificil care a descurajat interesul investitorilor pentru nisa de piata a ARBL", relateaza NewsIn.

Transferul de intreprinderi (pe baza continuitatii activitatii) de la ARBL catre BCR este de asteptat sa fie finalizat in prima jumatate a anului 2011.

In conditiile de transfer, BCR va integra afacerile ARBL (active, pasive, clienti) desfasurate prin intermediul filialei din Bucuresti si agentiile din Constanta, Timisoara si Sibiu.

Proprietatile ARBL vor fi transferate direct catre BCR, care va prelua, de asemenea, si activele necorporale ale ARBL precum si infrastructura operationala, inclusiv software-ul.

De-a lungul tranzactiei, servirea clientilor va fi pe deplin mentinuta, fara nici o intrerupere. In urma transferului de afaceri, clientii ARBL vor beneficia de o gama mai larga de servicii si produse oferite de catre BCR, mentioneaza comunicatul.

Angajatii ARBL din Romania (96 salariati) vor fi transferati in BCR, in conformitate cu legislatia autohtona, care reglementeaza protectia salariatilor in cazul unui transfer de intreprinderi (regulamentul TUPE). BCR face toate eforturile pentru a gasi oportunitati potrivite de angajare in cadrul BCR pentru toti angajatii ARBL, se mai precizeaza in documentul transmis de BCR.

Dispozitiile referitoare la ARBL Londra (Marea Britanie) vor face obiectul unei decizii separate, dupa finalizarea transferului de afaceri.

#anglo romanian bank, #bcr, #banca comerciala romana, #afacere banca , #stiri BCR