Arbitrul pensiilor private a retras autorizatia BCR Asigurari de Viata VIG pe pilonul III

Joi, 11 Martie 2010, ora 13:43
2228 citiri
Arbitrul pensiilor private a retras autorizatia BCR Asigurari de Viata VIG pe pilonul III

Arbitrul pensiilor private a aprobat, miercuri, retragerea autorizatiei de administrare a fondurilor de pensii facultative a BCR Asigurari de Viata VIG, ca urmare a finalizarii preluarii administrarii fondului de pe pilonul III BCR-Prudent de catre BCR Pensii, a anuntat joi CSSPP, transmite NewsIn.

BCR Asigurari de Viata a fost preluata, impreuna cu BCR Asigurari, de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) de la fostul actionar majoritar, Banca Comerciala Romana (BCR), in urma unei tranzactii cu Erste Bank.

Astfel, fondul BCR Prudent a fost preluat de BCR Pensii, controlat de Banca Comerciala Romana.

BCR Pensii a platit 2,6 milioane euro pentru preluarea fondului de pensii BCR Prudent de la BCR Asigurari de Viata, detinuta de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis pe 10 martie retragerea autorizatiei prospectului schemei de pensii facultative pentru fondul de pensii facultative BCR-Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata VIG.

De asemenea, a decis retragerea autorizatiei de administrare a fondurilor de pensii facultative a BCR Asigurari de Viata VIG, potrivit legii pensiilor facultative, precum si radierea societatii din registrul CSSPP.

Consiliul CSSPP aprobase pe 23 decembrie 2009 autorizarea definitiva a preluarii administrarii Fondului de Pensii Facultative BCR-Prudent de catre BCR Pensii de la BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

Participantii acestui fond de pensii facultative au avut posibilitatea sa se transfere fara penalitati, la orice alt fond de pensii facultative, in cazul in care nu au fost de acord cu preluarea administrarii fondului, conform prevederilor legale aplicabile acestui proces de preluare.

In prezent, pe piata pensiilor facultative sunt autorizate 13 fonduri de pensii facultative si 10 administratori.

La finalul lunii februarie, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 190.327 de participanti, iar activele nete acumulate insumau 228,3 milioane lei.

Tot in sedinta din 10 martie, CSSPP a avizat compania OVB Allfinanz Romania Broker de Asigurare SRL, ca intermediar de pensii private, in vederea desfasurarii activitatii de marketing al fondurilor de pensii private obligatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#arbitrul, #pensii, #private, #bcr , #stiri BCR