Banca-mama a BCR a dat credite de 350 milioane euro firmelor din Romania

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 15:44
1254 citiri
Banca-mama a BCR a dat credite de 350 milioane euro firmelor din Romania

Companii din Romania au luat direct din strainatate credite de 8-10 miliarde euro, iar in cazul Bancii Comerciale Romane (BCR), valoarea creditelor acordate de banca-mama direct companiilor din Romania este de 350 milioane euro, a spus, miercuri, pentru NewsIn, presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.

"In cazul BCR, creditele contractate de companii care activeaza in Romania direct de la banca noastra mama se ridica la 350 milioane euro, o suma destul de redusa", a spus Bruynseels.

BCR are ca actionar majoritar grupul bancar austriac Erste. El a mentionat, totodata, ca se vor reduce costurile la imprumuturi, insa nu se asteapta la o scadere a dobanzilor la credite, in conditiile in care, la depozite, dobanzile ar ramane ridicate.

"Romania a atras capital semnificativ.Avem o suma imensa de bani pentru investitii, 20 miliarde euro din acord, si, daca luam in calcul si fondurile europene disponibile, de 30 miliarde euro, observam ca banii sunt acolo, iar antreprenorii trebuie sa ia acesti bani si sa-i investeasca", a mai spus Bruynseels.

Volumul creditelor externalizate de banci in intervalul 2006-2008 se ridica la aproximativ 35% din soldul creditelor la finalul anului trecut, au declarat la inceputul acestei luni, pentru NewsIn, surse din banca centrala, in conditiile in care volumul imprumuturilor la 31 decembrie 2008 era de aproape 50 miliarde euro. 

#credite, # companii, # fonduri, # banci, # capital , #stiri BCR