Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile taxeaza orice. Afla cat sunt comisioanele

Bancile taxeaza orice. Afla cat sunt comisioanele

BCR si BRD, cele mai mari banci pe plan local, percep comisioane de 2,5% pentru analiza de dosar in cazul creditelor de consum, si solicita sume diferite la evaluarea unui imobil, necesara la contractarea unui imprumut imobiliar.

Comisionul de analiza dosar pentru creditele de consum Divers Extra de la BCR este de 2,5%, indiferent de suma.

Cu alte cuvinte, pentru un credit de 700 de euro, minimul acordat de banca, clientul plateste 17,5 de euro, iar pentru unul de 20.000 de euro, maximul pe care il acorda BCR la acest imprumut, taxa e de 500 de euro.

Totusi, volumul verificarilor derulate si analiza bonitatii financiare a clientului nu sunt diferite, indiferent de suma.

Pentru creditele de consum Expresso de la BRD, clientul achita 2,5% din suma, dar banca mentioneaza si doua praguri - un minim de 180 de lei si un maxim de 800 de lei.

In cazul creditelor ipotecare, bancile percep o suma distincta pentru evaluarea apartamentului.

BCR renunta la comisionul de analiza dosar, dar cere 300 de lei pentru evaluarea imobilului.


ING percepe o taxa de 215 lei pentru evaluarea imobilului adus in garantie, plus 1% pentru analizarea dosarului clientului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1302 ori
Citeste mai multe desprebanci bcr brd comisioane credite ing