BCR: 1.500 angajati stiu sa citeasca un bilant

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 12:12
1921 citiri
BCR: 1.500 angajati stiu sa citeasca un bilant

Personalul BCR este specializat pe diverse operatiuni, la fel ca in cazul celorlalte banci, si maxim 1.500 de angajati trebuie sa stie sa citeasca bilantul unei companii, a declarat presedintele executiv al bancii, Dominic Bruynseels, relateaza Mediafax.

"Realitatea este ca intr-o banca exista oameni care trebuie sa stie sa citeasca un bilant si persoane care nu trebuie sa faca acest lucru. Nu toata lumea dintr-o banca trebuie sa stie cum sa citeasca un bilant. Daca avem casieri, nu ne asteptam ca ei sa citeasca un bilant. 

Din personalul pe care il avem, maxim 1.500 de persoane trebuie sa stie sa citeasca un bilant", a spus Bruynseels, in cadrul unui eveniment organizat cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea Bancii Comerciale Romane.

El a raspuns astfel la o intrebare legata de declaratia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, potrivit careia putini angajati din sucursale bancilor comerciale stiu sa citeasca un bilant, ceea ce limiteaza institutiile de credit sa se reorienteze catre finantarea economiei reale.

"Rigiditatea bancilor este legata de faptul ca in teritoriu, daca le iei si le zgaltai bine nu stiu cati dintr-o sucursala stiu sa citeasca un bilant bancar, asta e problema. Iar la Institutul Bancar Roman nu vin sa puna mana pe carte, pentru ca e greu, sau pentru ca nu au dat bine cu capul de pamant. Dar vor veni. Mai devreme sau mai tarziu vor veni. Cu cat mai repede, cu atat mai bine", a spus Isarescu in aceasta saptamana.

BCR avea la finele lunii septembrie 9.185 de salariati, ceea ce inseamna ca doar 16,3% din personalul bancii are capacitatea sa interpreteze un bilant.

Seful BCR a explicat ca banca pregateste oamenii astfel incat acestia sa poata sa-si indeplineasca sarcinile corect, fie ca lucreaza pe creditare, pensii, depozite sau risc.

"Din punctul nostru de vedere, oamenii care trebuie sa stie sa citeasca un bilant, stiu asta, si asta este totul", a afirmat Bruynseels.

In ceea ce priveste migrarea angajatilor, seful BCR a aratat ca multi din salariatii BCR au plecat pentru ca au fost atrasi de concurenti datorita competentelor lor, iar in prezent in banca mai lucreaza aproximativ 12% din persoanele angajate la infiintarea institutiei.

Numarul de angajati ai grupului BCR a scazut anul trecut cu 9,7%, respectiv 973 de persoane, fata de finele lui 2008, la 9.012 salariati, ca urmare a externalizarii unor servicii nebancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#angajati, #bcr, #bilant, #isarescu , #stiri BCR