BCR a crescut cu 45 la suta pe factoring, in 2012

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 11:07
2053 citiri
BCR a crescut cu 45 la suta pe factoring, in 2012

Banca Comerciala Romana a avut o crestere de 45 la suta pe operatiunile de factoring, in 2012, fata de 2011, a declarat, sambata, directorul Tranzactii Bancare BCR, Lubor Prochazka, intr-un seminar financiar-bancar, la Mamaia.

"Piata de factoring din Romania a crescut cu 12 la suta, in 2012, fata de 2011, iar afacerile BCR pe sectorul de factoring au crescut cu 45 la suta anul trecut", a spus Prochazka.

Factoringul este un mod de finantare pe termen scurt, in general, a exporturilor de marfuri de larg consum, conform caruia o banca, sau grupuri intermediare se obliga, pe baza unui contract, sa preia, in schimbul unui comision toate creantele exportatorului, inclusiv riscul neincasarii la termen a creantelor.

"Vad pentru Europa de est un mare potential de crestere pe acest segment de afaceri. Suntem increzatori ca industria va creste si impreuna cu ceilalti jucatori din piata vom ajuta la cresterea economica. In vestul Europei, factoringul are o rata importanta de penetrare. In Anglia reprezinta 12 la suta, iar in Franta si Spania, 10 la suta, pe total business bancar", a aratat reprezentantul BCR.

Lubor Prochazka a explicat ca, in Romania, BCR are activitati pe sectorul de factoring, in special in domeniul de retail, dar si in sectorul productiei industriale.

"In general nu excludem nici o industrie. Avem sectoare unde suntem mai implicati, cum sunt cele ale marilor retaileri, al companiilor de constructii, sectorul infrastructurii si real estate", a explicat Prochazka.

Pe de alta parte, Ioana Gheorghiade, director adjunct Sector Public si Finantarea Infrastructurii BCR, a aratat ca banca a cofinantat proiecte in valoare de peste 1,08 miliarde lei, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Dintr-un total de aproximativ 3.000 de solicitari, BCR a cofinantat peste 1.000 de proiecte.

Gheorghiade a facut o prezentare a impactului pe care il are un mediu economic dificil asupra activitatii bancare si a aratat ca "sectorul bancar s-a confruntat cu patru ani de dificultati generate de un mediu economic in schimbare pentru companii si cu un nivel scazut al competitivitatii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BCR piata factoring, #BCR rezultate piata factoring, #BCR finantare , #stiri BCR