BCR a luat 75 milioane euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 12:38
1353 citiri
BCR a luat 75 milioane euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat, luni, ca a contractat un imprumut de 75 milioane euro la sfarsitul lunii decembrie de la Banca Europeana de Investitii (BEI), pentru finantarea de proiecte din industrie, turism, servicii si agricultura ale IMM-urilor, relateaza NewsIn.

Valoarea maxima a unui imprumut este de 12,5 milioane euro, iar costul total al fiecarui proiect eligibil este de maxim 25 milioane euro.

Directorul executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR, Ramona Ivan, a precizat ca BCR este lider pe acest segment de piata, peste 40% dintre IMM-urile din Romania fiind clienti ai bancii.

BCR beneficiaza, de asemenea, de o linie de credit acordata de catre BEI in noiembrie 2006, de 50 milioane euro, utilizata pentru finantarea a peste 90 proiecte dezvoltate de IMM din Romania, cu precadere in agricultura, zootehnie, industria alimentara, industria producatoare, turism si servicii.

Cele mai mari proiecte au beneficiat de imprumuturi de pana la 5 milioane euro, valoarea medie a creditelor ridicandu-se la 550.000 euro.

Peste 75% din fondurile BEI au fost alocate clientilor BCR care au dezvoltate proiecte realizate cu fonduri europene, in cadrul a trei programe nationale: Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" si Programul Operational Regional - 4.3 Sprijinirea Dezvoltarii Microintreprinderilor.

Din 1990 pana in prezent, BEI a acordat in total Romaniei imprumuturi de 7,8 miliarde euro, din care aproximativ 780 milioane euro au fost utilizate pentru sprijinirea proiectelor IMM-urilor si municipalitatilor.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 17,2 miliarde euro si are in prezent 661 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri. 

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#bcr, # euro, # bei, # imm , #stiri BCR