BCR accepta noul program Prima Casa

Joi, 31 Martie 2011, ora 17:17
2251 citiri
BCR accepta noul program Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) a acceptat sa participe la noua forma a programului guvernamental Prima Casa, in cadrul caruia va imparti in mod egal riscurile de creditare cu statul, conform Mediafax.

"Programul Prima Casa va continua in formula de impartire a riscului 50% - 50% intre banci si stat. Am clarificat toate barierele tehnice legate de implicatiile legale si administrative ale modificarii formei de derulare a programului.

Clientii existenti nu vor fi afectati. Foarte important este insa ca potentialii clienti vor beneficia de aceleasi conditii contractuale si de cost", a declarat Alexandru Berea, directorul juridic al BCR si reprezentantul bancii la discutiile cu Ministerul Finantelor Publice.

El a precizat ca bancile au fost cele care au propus impartirea riscului cu statul, astfel incat programul sa fie extins fara garantii suplimentare de la stat.

"In baza aceluiasi plafon de garantii estimam o expansiune substantiala a portofoliului de credite Prima Casa. Am acordat 15.000 de credite pana acum si vedem nevoie si potential pentru inca atat. Programul acopera o necesitate reala a tinerelor familii care isi doresc un camin, dar nu dispun de avansul necesar pentru a un credit ipotecar clasic", a spus Berea.

Oficialul BCR considera ca programul rezolva in conditii accesibile si problemele de confort locativ pentru familiile care au nevoie de un apartament mai mare.

#bcr, #program prima casa , #stiri BCR