BCR, active mai mari cu 3,5% in primul semestru

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 10:01
1065 citiri
BCR, active mai mari cu 3,5% in primul semestru

Activele totale ale Bancii Comerciale Romane (BCR) au crescut cu 3,5%, la 72,37 miliarde lei (17,05 miliarde euro) la finalul lui iunie 2011, de la 69,9 miliarde lei la finalul anului trecut, a anuntat vineri de banca.

Astfel, BCR si-a consolidat pozitia de lider de piata dupa active, cu o cota de piata de 20,7%, in crestere cu 0,9 puncte procentuale fata de 31 decembrie 2010.

"Creditarea a evoluat relativ bine in primul semestru in contextul mentinerii unei cereri eligibile scazute, BCR activand ca principalul suporter financiar al economiei romanesti.

BCR si-a mentinut cota de piata pe segmentul de creditare la aproximativ 22%, datorita unor rezultate bune pe segmentul creditarii companiilor si creditarii ipotecare", se arata in comunicat.

Totodata, volumul agregat al imprumuturilor catre clienti (inainte de provizioane, IFRS) a crescut marginal in primele sase luni la 48,9 miliarde lei (11,5 miliarde euro) de la 48,6 miliarde lei (11,4 miliarde euro) la sfarsitul anului 2010 datorita unor rezultate bune in ce priveste creditarea companiilor in trimestrul al doilea, urmand unui declin in primele trei luni.

Banca precizeaza ca portofoliul de credite pentru companii a crescut cu aproape 4% datorita cresterii in trimestrul al doilea, urmand unei evolutii mai slabe din primul trimestru.

"Aceasta revenire a trendului de crestere se datoreaza cererii de capital de lucru din partea companiilor si de finantare din partea sectorului public", se mai spune in comunicat.

Pe segmental retail, volumele au inceput sa creasca incepand cu luna mai. Portofoliul de credite a crescut in al doilea trimestru cu 342 milioane lei dupa trei trimestre de declin, inregistrand o crestere de 1,7% trimestrial, dar portofoliul retail in primul semestru din 2011 se afla in continuare cu 11% sub nivelul din primul semestru al anului trecut. 

Aceasta se datoreaza derularii campaniei de promovare a creditelor pentru nevoi personale Divers BCR care a generat volume semnificative.

Cererea eligibila de credite ramane scazuta pe masura veniturilor scazute ale populatiei si datorita faptului ca piata este orientata in special pe refinantarea imprumuturilor vechi.

#bcr active, #bcr , #stiri BCR