BCR Banca pentru Locuinte vrea sa fie lider de piata in 2008

Joi, 10 Iulie 2008, ora 13:52
1549 citiri
BCR Banca pentru Locuinte vrea sa fie lider de piata in 2008

BCR Banca pentru Locuinte intentioneaza sa aiba pana la sfarsitul acestui an jumatate din contractele noi de pe piata de profil, respectiv 50.000 de contracte, dupa ce banca si-a demarat activitatea in aceasta saptamana, a declarat presedintele bancii, Petre Tulin. De asemenea, banca estimeaza ca va ajunge dupa cele aproximativ sase luni de activitate, pana la sfarsitul anului, la o suma totala contractata de 300 milioane euro.


Dupa primele doua zile de activitate, banca are aproximativ 500 de contracte semnate.


BCR Banca pentru Locuinte are 64 de tipuri de contracte de economisire-creditare in portofoliul de produse aprobat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).


In sistemul de economisire creditare, clientii incheie un contracte pentru o suma stabilita de comun acord cu banca. O parte din suma respectiva se constituie din banii economisiti pe o anumita perioada, la care se aduga dobanda si o prima anuala de la stat de 15% din valoarea economiilor (cel mult 150 euro) adaugate in cont, in fiecare an.


Cealalta parte a sumei contractate o reprezinta creditul cu dobanda redusa si fixa pe toata durata creditarii, acordat de banca dupa perioada de economisire.


Dobanda anuala pentru creditul acordat in acest sitem este intre 5 si 6%. Potrivit reprezentantilor bancii, randamentul total pentru depozitul in acest sistem depaseste 11% pe an.


"Prima de stat si celelalte facilitati ofera un randament efectiv al economisirii de pana la 11,2% pe an, mai bun chiar decat dobanzile la depozitele clasice", a adaugat Tulin.


Perioada minima de economisire este de 18 luni, iar durata maxima de rambursare a creditului este de 88 de luni.


De asemenea, nici prima de stat si nici dobanda nu se impoziteaza. Clientul are de asemenea posibilitatea deducerii fiscale in limita a 300 de lei, la calcului impozitului pe venitul global.


In cazul in care se doreste ramburasrea anticipata a creditului, banca nu percepe comision pentru aceasta optiune.


Produsele BCR Banca pentru Locuinte pot fi accesate in oricare dintre unitatile Bancii Comerciale Romane (BCR).


Potrivit lui Tulin, nu va fi insa vorba de un "canibalism", in sensul in care noile produse ar reprezenta o concurenta pentru cele vechi, deoarece sistemul de economisire-creditare este unul specific si diferit de celelalte, precum creditul ipotecar.


BCR Banca pentru Locuinte s-a infiintat in iulie 2008 cu un capital social de 45 milioane lei, ca subsidiara a grupului BCR, care detine 80% din actiuni, restul de 20% din capital fiind detinut de Bausparkasse der Österreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft.


Presedintele consiliului de supraveghere este Martin Skopek, vicepresedintele diviziei de retail a BCR. Conducerea executiva a bancii este formata din presedintele Petre Tulin si vicepresedintii Carmen Schuster si Erwin Bernhard.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...