BCR BpL, contracte de 4,5 mld lei in S1

Joi, 15 Iulie 2010, ora 13:14
1511 citiri
BCR BpL, contracte de 4,5 mld lei in S1

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a incheiat pana la jumatatea anului 2010 peste 165.000 de contracte de economisire-creditare pentru domeniul locativ, insumand 4,6 miliarde lei, la o medie contractuala de 25.000 - 30.000 lei, a anuntat, joi, banca, transmite NewsIn.

Oficialii BCR BpL sustin ca prima jumatate a anului 2010 a reprezentat o perioada buna pentru banca, in pofida situatiei dificile prin care trece economia.

"Mai ales in astfel de perioade oamenii se orienteaza spre economisire si spre sisteme sigure, cum este cel al economisirii-creditarii, cu produse in lei si dobanzi fixe.

Desi este abia la inceput, sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romania isi arata potentialul de dezvoltare rapida", a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR BpL.

Ciobanu sustine ca banca a oferit deja primele credite. Totodata, clientii care au nevoie de credite pe termen scurt cu destinatie imobiliara pot primi imprumuturi "intermediare" sau "anticipate", pe care le pot solicita daca au contracte care vor ajunge la perioada de creditare normala intr-un termen mai lung.

Creditele acordate de BCR BpL au dobanzi fixe de 5% si 6%, in functie de tariful ales, a adaugat Ciobanu.

Sistemul "sparkasse", sau al bancilor pentru locuinte, presupune economisirea unei sume ce reprezinta ulterior avansul in cazul achizitiei unei locuinte, pe termen mediu, si apoi creditarea restului necesar din partea bancii.

In Romania sunt active doua institutii de economisire-creditare, apartinand grupurilor Erste-BCR si Raiffeisen.

#bcr, #locuinte, #contracte, #economisire, #creditare , #stiri BCR