BCR BpL incepe virarea ultimei transe din prima de la stat

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 12:58
1879 citiri
BCR BpL incepe virarea ultimei transe din prima de la stat

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a anuntat, miercuri, ca a inceput sa vireze in conturile clientilor 35,7 milioane lei, reprezentand ultima transa a primei de la stat pentru contractele de economisire-creditare incheiate in anul 2009, transmite Mediafax.

Prima transa a primei de la stat, in valoare de 8.6 milioane lei, a fost virata in iulie celor 134.000 de clienti ai BCR BpL care au facut depuneri in cursul anului trecut.

Astfel, in total, clientii BCR BpL primesc prima de la stat pentru anul 2009 in valoare de peste 44 milioane de lei.

Guvernul a alocat, in luna decembrie, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului 47 milioane lei pentru achitarea primei de stat cetatenilor care economisesc in vederea construirii si reabilitarii locuintelor, reprezentand restul de circa 80% din totalul primei aferente economiilor realizate in 2009.

"In 2010, produsele de economisire-creditare au atras la BCR BpL numerosi clienti noi, portofoliul de contracte estimat pentru finalul anului fiind intre 190.000 si 200.000 de clienti, pentru care apreciem ca vor fi realizate depuneri de peste 440 milioane lei", a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Produsul de economisire-creditare este foarte simplu: clientii care incheie un contract de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp, in medie 3-5 ani, urmand ca, ulterior, sa aiba posibilitatea accesarii unui credit in lei cu dobanda fixa, foarte avantajoasa.

Pe toata perioada de economisire cu bancile pentru locuinte, clientii primesc la soldul economisit intr-un an dobanda fixa si prima de stat de 25% pe an, in limita a 250 de euro. La partea de creditare, dobanzile sunt in lei, fixe, de 5% sau 6%, in functie de produsul ales.

Finantarile obtinute pot fi folosite pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cumpararea unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #bpl, #transa, #apartamente, #locuinte , #stiri BCR