BCR, cea mai eficienta banca a Erste

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 12:43
2230 citiri
BCR, cea mai eficienta banca a Erste

Banca Comerciala Romana (BCR) a ajuns cea mai eficienta banca din grupul Erste, cu un raport intre costuri si venituri de 41,4% la finele anului trecut, a declarat, vineri, la Viena, directorul general al grupului austriac, Andreas Treichl.

Treichl a mai aratat ca o banca de retail face profit si in conditii de scadere economica, nu doar in perioade de crestere, potrivit Mediafax

Grupul BCR si-a imbunatatit anul trecut performanta generala si a realizat un control eficient al costurilor, potrivit unui comunicat al institutiei. Raportul dintre costuri si venituri s-a imbunatatit de la 57,5% la sfarsitul anului 2007 la 41,4% la finele lui 2008, nivel mai bun decat obiectivul fixat, de 46,9%.

El a mai aratat ca, in calitatea de banca de retail, grupul este influentat intr-o masura mult mai mare de factorii microeconomici decat de factorii macro din regiune. Treichl anticipeaza ca va exista o crestere a costurilor de risc, ca urmare a deteriorarii rapide a situatiei, dar a atras atentia ca "forta de a genera venituri a unei banci de retail cu prezenta extinsa nu ar trebui subestimata".

Profitul net al grupului BCR, incluzand venituri exceptionale din vanzarea unor active de 745,9 milioane lei, a urcat in 2008 de peste doua ori, la valoarea record de 2,032 miliarde lei (541 milioane euro), in timp ce activele au avansat cu 9%, la 69 miliarde lei (17,17 miliarde euro).

 

#BCR, #Ertse, #banca, #eficienta, #venituri, #costuri , #stiri BCR