BCR, credite cu dobanda subventionata pentru reabilitarea termica

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 11:27
1913 citiri
BCR, credite cu dobanda subventionata pentru reabilitarea termica

Banca Comerciala Romana (BCR) acorda credite cu dobanda subventionata integral de catre stat proprietarilor de locuinte sau asociatiilor de proprietari care doresc sa isi reabiliteze termic imobilele, a anuntat luni banca, conform NewsIn.

BCR a semnat, recent, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului o conventie privind plata dobanzii subventionate aferenta creditelor bancare cu garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit.
 
Creditele pot fi accesate pentru reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, cu scopul reducerii consumului de energie in cladirile de locuit. Sumele pot fi utilizate si pentru repararea sau achizitionarea cu montaj a unei centrale termice de bloc sau pentru o locuinta individuala, se arata in comunicat.

"Pe langa creditul propriu-zis, propunem clientilor persoane fizice si asociatii de proprietari un pachet complet de produse si servicii bancare, prin care acestia pot realiza o economie de timp si de bani.

Astfel, pentru asociatiile de proprietari, pachetul contine gratuitatea tuturor operatiunilor intrabancare, abonament la serviciul de efectuare plati prin canale alternative fara comision lunar si carduri de debit fara comision anual, precum si dobanzi preferentiale la constituirea depozitelor in lei la o luna.

De asemenea, oferim firmelor de constructii care iau parte la programul de reabilitare termica a locuintelor dobanzi avantajoase pentru sumele constituite ca garantie de buna executie a lucrarilor", a declarat sefa departamentului Dezvoltare Afaceri si Produse Micro si PFA din cadrul BCR, Melania Mirea.

Potrivit bancii, creditul se acorda si pentru instalarea unor sisteme alternative de asigurare a energiei aferente incalzirii sau iluminatului.

Totodata, pot fi facute lucrari de termo-hidro izolare a acoperisului/terasei, dar si de inlocuire a tamplariei exterioare cu tamplarie performanta din punct de vedere energetic.

Perioada de acordare a creditului este de maximum cinci ani, iar dobanda este integral subventionata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Banca precizeaza ca nu percepe niciun alt comision in afara comisionului de gestiune solicitat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#bcr, #reabilitare, #termica, #credite , #stiri BCR