BCR: credite pentru co-finantarea proiectelor europene de 350 mil euro

Luni, 22 Februarie 2010, ora 14:07
1726 citiri
BCR: credite pentru co-finantarea proiectelor europene de 350 mil euro

Divizia de finantare a proiectelor europene din cadul BCR a acordat in cei patru ani de activitate credite de 350 milioane euro, pentru co-finantarea a peste 400 de proiecte, cele mai multe dintre acestea fiind in sectorul agricol, a spus Ramona Ivan, director executiv in cadrul BCR, potrivit NewsIn.

Din cele 400 de proiecte, in jur de 70% au fost creditate anul trecut.

In total, in cei patru ani de activitate, EU Office BCR a derulat circa 4.000 de proiecte pentru finantarea prin fonduri europene, cu o valoare totala de 2,5 miliarde euro, acestea fiind in diverse stadii de implementare.

"Cred ca pe zona de absorbtie a fondurilor europene este inca foarte mult loc pentru a se face mai mult. [...]In acest sens, beneficiem de experienta Erste, care a dezvoltat astfel de structuri si in alte subsidiare", a spus Ramona Ivan.

Ea a explicat ca cele mai multe credite acordate, peste 50%, au fost pentru sectorul agriculturii, dar acestea au fost de mai mica valoare.

Tot pe agricultura au fost, insa, si cele mai multe proiecte aprobate, dar care nu au ajuns sa fie implementate.

De asemenea, multe finantari au fost aprobate de banca pe axa competitivitatii economice.

EU Office BCR are o cota de piata de 45% pe acest domeniu.

"Aproape 45% din proiectele aprobate la finantare in cadrul Programelor Operationale si al Programului National de Dezvoltare Rurala sunt ale clientilor BCR. Aici se detaseaza clientii cu proiecte in domeniul Agricultura si dezvoltare rurala, in care clientii BCR au o pondere de circa 60%. Pe parcursul celor 4 ani, Birourile EU Office BCR i-au ajutat substantial pe clientii bancii sa-si implineasca aspiratiile, sa adauge valoare la PIB", a mai spus Ivan.

Diviza EU Office a primit in ultimii patru ani finantari de 315 milioane euro din partea institutiilor financiare internationale.

 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bcr, #credite, #europene, #proiecte, #valoare , #stiri BCR