BCR: inflatia va cobori la 4% la finalul anului

Marti, 30 Martie 2010, ora 16:37
919 citiri
BCR: inflatia va cobori la 4% la finalul anului

Analistii Bancii Comerciale Romane (BCR) au revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru sfarsitul acestui an, de la 4,5% la 4%, in conditiile modificarii agendei de majorare a accizelor, estimand, astfel, ca BNR isi va atinge tinta, dupa trei ratari succesive, noteaza NewsIn.

"Credem ca BNR isi va atinge tinta de inflatie. Nu va fi o scadere liniara a inflatiei, in aprilie ar putea fi o usoara inversare de trend. In martie o vedem undeva in jos, la 4,1-4,3%, urmand ca in aprilie sa creasca, pe fondul majorarii pretului la medicamente, combustibili si energie", a estimat economistul sef al BCR, Lucian Anghel.

Analistii BCR considera ca inflatia medie ar trebui sa ramana pe un trend descendent in 2010, putand ajunge la circa 4,5%, fata de 5,6% anul trecut.

"In ciuda unor incertitudini destul de mari, inflatia ar putea incheia anul 2010 in interiorul intervalul tintit (de BNR, n.r.), insa posibilitatea aparitiei unor pusee inflationiste la nivel lunar ne fac sa credem ca aceasta s-ar putea situa mai degraba in partea superioara a intervalului tintit", se arata intr-un raport al BNR.

BNR are pentru acest an o tinta de inflatie de 3,5%, plus sau minus 1 punct procentual (2,5-4,5%).

Evolutia cursului de schimb ar trebui sa aiba un efect limitat asupra inflatiei, in conditiile in care volatilitatea este tinuta sub control de banca centrala, iar increderea investitorilor in piata interna, precum si sentimentul general fata de regiune, ramane stabil.

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#bcr, #inflatie, #lucian, #anghel , #stiri BCR