BCR Leasing si-a sporit afacerile cu aproape doua treimi in primul semestru

Marti, 12 August 2008, ora 12:14
1511 citiri
BCR Leasing si-a sporit afacerile cu aproape doua treimi in primul semestru

BCR Leasing IFN a afisat o valoare a bunurilor finantate de 291milioane euro in primele sase luni din 2008, in crestere cu peste 65% fata de intervalul similar al anului trecut, ca urmare a avansului puternic pe segmentul de vehicule comerciale, a anuntat compania.In primul semestru din 2007, BCR Leasing INF inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 175 milioane euro.


"Ne bucuram ca am reusit sa crestem puternic in continuare, in contextul in care piata de leasing din Romania a fost puternic influentata de factori interni si internationali, unii dintre ei mai putin previzibili", a declarat directorul general al companiei, Claudiu Emanuil Stanescu.


Rezultatele inregistrate de companie reflecta o crestere peste asteptari a finantarilor acordate pe segmentul de vehicule comerciale, al caror volum finantat, atat pe segmentul de vehicule comerciale usoare, cat si pe cel de vehicule grele, a crescut cu 167% fata de primul semestru al anului trecut, se arata in comunicat.


In acelasi timp, compania a inregistrat evolutii importante ale vanzarilor pe segmentul de leasing pentru echipamente, mai ales pe segmentul constructiilor, iar valoarea bunurilor finantate s-a dublat in perioada analizata, la circa 64 milioane euro. Pe segmentul de leasing imobiliar, BCR Leasing IFN a finantat bunuri de circa 16 milioane euro in primele sase luni ale acestui an.


Activitatea BCR Leasing din perioada analizata a fost marcata, in special, de evolutia abrupta a nivelurilor dobanzilor, scumpirea creditelor accesate de societatile de leasing, incertitudinile persistente pe piata imobiliara, fluctuatia reglementarilor cu privire la finantarea populatiei si escaladarea costurilor aferente utilizarii canalelor alternative de vanzare, a precizat Stanescu.


BCR Leasing IFN si-a consolidat pozitia de leader avand, in prezent, o cota de piata de circa 10%, cu aproximativ 1 punct procentual mai mult decat compania situata pe locul secund si la mai mult de 2 puncte procentuale fata de urmatorii competitori, potrivit datelor BCR.


In structura portofoliului BCR Leasing de la sfarsitul lui iunie, autoturismele - inclusiv flotele - aveau o pondere de 28,5%, vehiculele comerciale reprezentau 44%, echipamente si utilaje industriale - 22%, iar leasingul imobiliar avea o pondere de 5,5%.


"Obiectivul nostru principal pentru anul 2008 este cresterea permanenta a calitatii serviciilor acordate, pe toate zonele de competenta, care va asigura un ritm de crestere a societatii superior ritmului mediu de crestere a pietei leasingului financiar si pastrarea unui raport echitabil intre profit, risc si cota de piata", a mai spus Stanescu.


BCR Leasing activeaza pe piata romanesca de leasing din 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane (BCR), in prezent parte a grupului financiar Erste.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...