BCR nu ar trebui listata la bursa inainte de incheierea crizei

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 14:54
1226 citiri
BCR nu ar trebui listata la bursa inainte de incheierea crizei

Listarea Bancii Comerciale Romane (BCR) pe Bursa de la Bucuresti nu ar fi oportuna mai devreme de sfarsitul anului 2010, cand anticipam incheierea crizei financiare, a declarat pentru NewsIn Florian Buzatu, director al SIF Oltenia (SIF5), al doilea actionar al BCR dupa austriecii de la Erste.

"Sfarsitul unei crize ar fi o buna ocazie sa aduci o companie pe Bursa, dar acum nu ar fi oportun pentru ca pretul de listare ar fi foarte mic", a mai spus directorul SIF Oltenia.

BCR este controlata de grupul austriac Erste Bank, cu o detinere de 69,30%, in timp ce societatile de investitii financiare (SIF) detin fiecare in jur de 6% din capital, SIF Oltenia avand cel mai mare pachet dintre acestea, de 6,12%, potrivit datelor afisate pe site-ul bancii.Listarea BCR ar trebui sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an, potrivit angajamentului asumat prin contractul de privatizare de Erste Group.

Manfred Wimmer, directorul financiar al Erste Bank, declara la sfarsitul lunii februarie ca Erste vrea sa amane listarea Bancii Comerciale Romane deoarece evolutia pietei de capital din acest an face ca listarea unei banci sa fie o optiune gresita.

Seful AVAS, Mircea Ursache, declara la inceputul lunii martie ca nu exista nicio clauza de sanctiune pentru Erste in cazul nelistarii BCR la bursa in termenul prevazut.

"In acelasi timp, luam in calcul si expunerea foarte mare pe care o are Erste in prezent, ceea ce s-ar reflecta si in valoarea actiunilor BCR", a adaugat Buzatu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#BCR, #bursa, #BVB, #criza , #stiri BCR