BCR reduce dobanzile la credite in lei si depozite in lei si euro

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 13:15
1988 citiri
BCR reduce dobanzile la credite in lei si depozite in lei si euro

Banca Comerciala Romana (BCR) reduce, de miercuri, dobanzile la credite in lei si depozite in lei si euro, ca urmare a masurilor de politica monetara adoptate de BNR, precum si a evolutiilor de pe pietele monetar-valutare, a anuntat banca, miercuri, intr-un comunicat, relateaza NewsIn.

"In sfera creditarii, BCR scade dobanzile la imprumuturile in lei pentru clientii corporativi cu pana la 3 puncte procentuale, in functie de tipul de dobanda atasat (dobanda fixa, variabila sau legata de indicele ROBOR), scadenta (termen scurt, mediu si lung) si profilul de risc al clientului", se arata in comunicatul BCR.

Noile dobanzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum si, in cazul celor cu dobanda variabila, creditelor aflate in sold.

Astfel, nivelul curent al dobanzilor la creditele corporate acordate de BCR porneste de la 13% (in functie de valoarea ROBOR si de profilul de risc al clientului).

La creditele in valuta nivelul dobanzilor ramane nemodificat, a precizat banca.

Totodata, BCR a diminuat si nivelul dobanzilor la depozite si conturi de economii.

Astfel, pentru persoane juridice, scaderea este cu pana la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard in lei si euro si la contul Ideal BCR, dobanzile ajungand in prezent pana la 11,5% pe an la lei si 3,8%/an la euro.

Pentru contul BCR Ideal Micro, dobanzile scad cu pana la 1 p.p. la lei si 0,5 p.p. la euro, pe transe valorice.

Pentru populatie, la depozitele in lei cu dobanda fixa, scaderea este cuprinsa intre 0,25 puncte procentuale si 1,75 puncte procentuale, in functie de suma economisita, iar la depozitele in euro dobanda va avea o scadere de cel mult 1 punct procentual. Si la contul de economii Maxicont BCR dobanda va fi redusa cu un procent la lei si cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (in functie de suma economisita) la euro.

"Noile rate ale dobanzilor vor fi aplicabile atat depozitelor nou deschise, cat si celor prelungite automat incepand cu 1 iulie", se mai arata in comunicatul BCR.

#bcr, #credite, #depozite, #dobanzi, #eurobnr, #lei , #stiri BCR