BCR restituie impozitele pentru dobanzile calculate inainte de 1 iulie

Marti, 20 Iulie 2010, ora 14:20
1713 citiri
BCR restituie impozitele pentru dobanzile calculate inainte de 1 iulie

Banca Comerciala Romana (BCR) va restitui clientilor sai sumele aferente impozitelor pentru dobanzile calculate inainte de 01 iulie 2010, aferente produselor de economisire, in cota de 16% conform OUG 58/2010, a anuntat banca, marti, intr-un comunicat, informeaza NewsIn.

Astfel, banca va storna impozitul la valoarea si in valuta in care a fost retinut, stornarea impozitului in contul de depozit urmand a fi insotita de plata unei dobanzi pentru perioada cat sumele au fost retinute.

Procentele de calcul ale acestei dobanzi sunt cele aferente depozitelor la termen, respectiv de 6,25% pe an la lei, 1,8% pe an la euro, 1% pe an la dolari si 0,1% pe an la franci elvetieni si lire sterline.

"Ne dorim sa ii asiguram pe clientii nostri ca facem toate eforturile necesare pentru a-i proteja de modificarile fiscale si de aceea le inapoiem, pe langa impozit, si dobanzile aferente acestor sume", a spus directorul executiv responsabil de dezvoltarea afacerilor si produselor de retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

BCR va aplica acest proces pentru depozite la termen, conturi de economii Maxicont, conturi curente, CDD, depozite structurate si depozite overnight detinute de persoane fizice, precum si pentru conturi curente, depozite la vedere, depozite overnight si Contul Ideal BCR detinute de persoane juridice nerezidente.

Pentru conturile curente si conturile de economii detinute de persoane fizice si persoane juridice nerezidente, stornarea impozitului va fi insotita de recalcularea zilnica a dobanzii aferente produsului, din data in care a fost retinut si pana la data stornarii.

Platile vor fi efectuate pe 21 iulie in conturile aferente produselor de economisire ale clientilor, iar stornarea impozitelor si plata dobanzilor aferente vor fi vizibile in extrasele de cont, se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #impozite, #dobanzi , #stiri BCR